Skip to content

PRAVILA PRIVATNOSTI

Tko smo mi?

Ovim Pravilima o privatnosti uređuje se način kojim Gardenica.hr, prikuplja, koristi, održava i objavljuje podatke prikupljene od korisnika web stranice https://www.gardenica.hr (“Stranica”, “Web stranica”, “Usluga”). Ova se politika privatnosti odnosi na web stranicu i na sve proizvode i usluge koje nudi Gardenica.hr

Gardenica može prikupljati i koristiti osobne podatke korisnika u sljedeće svrhe:

  • Za pokretanje i upravljanje našom web stranicom

  • Za poboljšanje usluge kupcima

  • Za prilagođavanje korisničkog iskustva

  • Za slanje newslettera

Prilikom korištenja Gardenica web stranice od vas su nam potrebne sljedeće informacije: ime i prezime, adresa, grad, broj mobitela i email adresa.

Dobivene informacije registriramo i dobavljačima prenosimo osobne podatke koje ste ostavili a koje su potrebne za isporuku proizvoda do vas. Gardenica prikuplja i obrađuje osobne podatke prema postojećem zakonu o prikupljanju osobnih podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Sa svim osobnim podacima spremljenim na web stranici postupa se vrlo pažljivo. Podaci koje pohranjujemo neće se ni u kojem slučaju prodavati ili koristiti u druge svrhe osim da osiguramo najbolju moguću uslugu i isporuku proizvoda do vas.

Korisnici uvijek mogu odbiti dati svoje osobne identifikacijske podatke, no to ih može spriječiti da se uključe u određene aktivnosti povezane s web stranicom.

Gardenica prikuplja i koristi vaše osobne podatke kada kupujete u našem web shopu, uključujući obradu narudžbe i registraciju željenih funkcija itd., kao i slanje marketinškog materijala i drugih informacija o našim proizvodima i aktivnostima ako ste nam dali izričit pristanak. Vaše osobne informacije se mogu upotrijebiti za istraživanje sumnje na prijevaru.

Podaci koje prikupljamo o vama:

Prikupljeni osobni podaci su: ime i  prezime, broj mobitelja, email adresa, poštanska adresa i podaci o vašoj kupnji.
Vašu adresu e-pošte spremamo da bi vam poslali vam potvrdu narudžbe kao i da vas obavijestimo kada je vaša narudžba poslana.

S kim dijelimo vaše podatke?

Vaše podatke dijelimo samo partnerima kao što su tvrtke za dostavu (Hrvatska pošta) i to u svrhu izvršenja vaše narudžbe i dostave proizvoda na vašu adresu.

Gardenica, obrađuje osobne podatke u marketinške svrhe prema postojećim zakonima, uključujući zahtjev za dobivanje vašeg pristanka prije slanja elektroničkog marketinškog materijala.

Podaci o kupcu i narudžbi zaštićeni su šifriranjem tijekom prijenosa i naknadnim pohranjivanjem. Web stranica koristi  SSL (security socket layer), industrijski standard za prijenos podataka za obradu vaše narudžbe.

Također koristimo Google Analytics u svrhu boljeg razumijevanja kako naši korisnici koriste web-lokaciju. Više informacija o tome kako Google koristi vaše osobne podatke, možete pročitati ovdje: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Google Analytics možete i isključiti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Naposljetku, također možemo podijeliti vaše osobne podatke kako bi bili u skladu s važećim zakonima i propisima, odgovorili na sudski poziv, nalog za pretragu ili drugi zakonski zahtjev za informacijama koje primamo ili na neki drugi način zaštitili naša prava.

Imate pravo na zahtjev da budete obaviješteni koje podatke smo registrirali i uzeti iznimku od registracije prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ako su podaci pogrešni, nepotpuni ili nebitni, imate pravo na ispravljanje ili brisanje podataka.

Gardenica čuva osobne podatke i relevantne podatke o kupnji jedanaest godina prema Zakonu o knjigovodstvu.

Ako želite više informacija ili želite promijeniti svoje osobne podatke, slobodno nam se obratite na mail [email protected]

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Podaci su registrirani u Gardenica i čuvat će se jedanaest godina. Nakon toga informacije će biti izbrisane. Kontrolor podataka na gardenica.hr webshopu je Petra Pinjušić.

Uvijek imate pravo na pristup vašim registriranim informacijama. Ako smatrate da podaci nisu točni, imate pravo na ispravljanje informacija. U nekim ćemo slučajevima morati izbrisati vaše podatke ako to zatražite od nas. Na primjer, ukoliko informacije nisu više potrebne za određenu namjenu.

Molimo vas, ukoliko smatrate da se vaši podaci ne obrađuju kako je određeno zakonom kontaktirajte nas ako smatrate da se vaši osobni podaci ne obrađuju u skladu sa zakonodavstvom. Upite o tome možete poslati na [email protected]gardenica.hr 

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. fotografije, videozapise, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Te web stranice mogu prikupljati podatke o vama, upotrebljavati kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje treće strane i nadzirati vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

Kolačići preglednika

Web stranica gardenica.hr može koristiti „kolačiće“ za poboljšanje korisničkog iskustva.

Ako ostavite komentar na web stranici gardenica.hr , na taj način ćete uključiti spremanje vašeg imena, emaila i web stranice u kolačiće. Ovo je radi vaše udobnosti i lakeg korištenja web stranice tako da ne morate ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavljate drugi komentar. Ti kolačići su pohranjeni i trajat će godinu dana.

Obrasci za kontakt

Podnošenje obrazaca za kontakt čuvamo u trajanju od 5 godina, u svrhu usluge vama, kupcima, ali podatke poslane putem njih ne koristimo u marketinške svrhe.

Zaštita podataka

Usvajamo odgovarajuće prakse prikupljanja, pohrane i obrade podataka i sigurnosne mjere kako bismo se zaštitili od neovlaštenog pristupa, izmjena, otkrivanja ili uništavanja vaših osobnih podataka, korisničkog imena, lozinke, podataka o transakcijama i podataka pohranjenih na web stranici gardenica.hr.

Ukoliko trebate više informacija ili pak želite promijeniti svoje osobne podatke, slobodno nam pišite na mail h[email protected] ili pismenim putem na adresu

Promjene politike privatnosti

Gardenica.hr ima diskrecijsko pravo u bilo kojem trenutku ažurirati ovu politiku o privatnosti. Kada to napravimo, isto ćemo objaviti na naslovnici web stranice gardenica.hr. Ohrabrujemo korisnike da često provjeravaju ovu stranicu kako bi pronašli bilo kakve promjene kako bismo bili informirani o tome kako pomažemo u zaštiti osobnih podataka koje prikupljamo. Prihvaćate i suglasni ste da je vaša odgovornost periodično pregledavati ovu politiku privatnosti i biti svjesni izmjena.

Prihvaćanje uvjeta

Korištenjem web stranice gardenica.hr označavate da prihvaćate ova pravila. Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte koristiti stranicu gardenica.hr. Vaša daljnja upotreba web stranice gardenica.hr nakon objavljivanja promjena u ovom pravilniku smatrat će se prihvaćanjem tih promjena.

Kontaktirajte nas!

Pitanja, komentari i zahtjevi u vezi s ovim pravilima o privatnosti dobrodošli su i slobodno ih uputite na e-mail adresu: [email protected]